De bedste boligmuligheder for studenter

Får du studenterhuen på lige om lidt? Skal du nu i gang med en videregående uddannelse? Så er der en vis sandsynlighed for, at du skal flytte til en af de større byer i Danmark, og så kan det være en udfordring at finde bolig. Vi kigger på boligmulighederne for studenter her.

Den meget sociale løsning: Kollektiv

Vil du gerne bo meget tæt sammen med andre mennesker? Har du eksempelvis en gruppe gymnasievenner, du godt kunne tænke dig at dele din hverdag med? Så kan det være en mulighed at flytte i et kollektiv sammen.

At bo i et kollektiv lægger op til at være sociale. Selvfølgelig kan man altid trække sig tilbage til ens værelse, men hele pointen er lidt, at man deler ens hverdag med andre mennesker. Du kan derfor også godt forvente, at der kommer til at være eksempelvis fællesspisning og fester i kollektivet, og er du socialt anlagt, er det derfor den perfekte boligform.

Udover at det er hyggeligt at bo i kollektiv, har det også den fordel, at det er en billig løsning. Når I er mange om at dele huslejen, kommer I alle til at betale væsentligt mindre, end I ville gøre, hvis I boede hver for sig. Desuden kan I handle stort ind, hvilket også er en økonomisk fordel.

Den mindre sociale løsning: Studiebolig

Hvis du foretrækker at være alene, når du kommer hjem fra studiet, er et kollegie næppe den bedste løsning. Til gengæld kan du så overveje at finde en studiebolig.

En studiebolig er virkelig billig og ligger typisk ideelt placeret i forhold til studiesteder. Netop derfor er der også rift om disse. Skal du gøre dig nogen forhåbninger om at finde en billig studiebolig, skal du således sørge for at skrive dig på ventelisterne så hurtigt som muligt. Særligt i de store studiebyer er det svært at få en af de eftertragtede studieboliger, så gå i gang med at søge så hurtigt som muligt.

Den lidt sociale løsning: Kollegie

Ønsker du en kombination af de to ovennævnte boligformer? Så kan du overveje at flytte ind på et kollegie. På et kollegie bor du – ligesom i et kollektiv – sammen med andre mennesker. Her gælder det imidlertid, at I ikke som sådan har en fælles bolig, men derimod hver især lejer jer ind i den samme bygning. Her har I separate værelser, men deler som regel køkken og eventuelt en opholdsstue.

Det gælder typisk, at du skal søge om optagelse på et kollegie. Du skal således leve op til en række forskellige krav for at få en plads på et sådant. Det kan eksempelvis være, at du skal beskæftige dig med et bestemt fag, eller at du skal være aktiv inden for en særlig organisation. Det betyder også, at du som regel har en del tilfælles med dem, du bor på kollegie med.

Er du interesseret i at bo på kollegie? Skal du studere i Aalborg? Så kan du se alle kollegier i Aalborg kommune. Dermed kan du nemt finde ud af, om der er et kollegie, der passer til netop dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − = eight