Aktiekurve

Hvorfor ikke give aktier i gave til unge mennesker?

Det er igen den tid på året, hvor familie og venner samles for at fejre en særlig milepæl i studenternes liv. For mange mennesker er denne milepæl en eksamen fra gymnasiet.

Det er en tid med en ny begyndelse og spænding for fremtiden. Når du tænker på, hvad du skal give den færdiguddannede i dit liv, kan du overveje at give dem aktier i studentergave. Aktier kan give meget glæde i det lange løb og styrke deres økonomi.

Hvad skal man overveje, når man vælger aktier som gave

Når det drejer sig om at give en gave, der holder længe, er der få ting, der er så tidløse som aktier. Der er dog et par ting, som du skal overveje, før du vælger denne type gave. Det vigtigt at du har sat dig ind i sagerne, hvis du ikke har investeret i aktier før.

Lav din research på Aktieskole.com/aktier-for-begyndere og få en bedre forståelse for hvordan du investerer i en aktie der kan give afkast. Det kan være en god idé at investere i en aktie fond, eftersom investeringen er spredt i mange firmaer, giver den et afkast ud fra markedet i stedet for afkast ud fra hele markedet.

Hvis du er ajour med hvad der sker i verdenen, har du en forspring. Inden corona kom til verdenen, kunne folk se deres formue fordoble eftersom de ’’shortede’’ deres aktier. At ’’shorte’’ er ligesom at bette imod en aktie. Så hvis aktien falder, skal aktiefonden give de penge som du har shortet.

Derfor var det en klog beslutning at ’’shorte’’ dine aktier inden corona kom og ødelagde verdenens aktiemarked. Alt i alt er samfundet og aktiemarkedet én organisme, og derfor er viden om samfundet også viden om aktiemarkedet.

Ingen bliver ekspert på en aften, derfor er det vigtigt at du laver din research inden du begynder at investere i en aktie, eller aktier til studenten!

Fordelene ved at give aktier som gave

Når det drejer sig om at give aktier i gave, er der mange fordele at overveje. For det første har aktien du vil investere en tendens til at stige med tiden, så modtageren vil kunne nyde frugterne af din investering senere hen.

Desuden giver det at eje aktier den studerende en andel i virksomheden. Så det betyder at med deres overskud, kommer personen du har givet aktierne til også til at nyde frugterne af firmaets økonomi.

Sådan giver du aktier som gave

Hvis du er interesseret i at give aktier som gave, er der et par forskellige måder at gøre det på. En mulighed er at købe aktierne direkte fra en virksomhed eller gennem en online-mægler.

En anden mulighed er at oprette en børsmæglerkonto og overføre aktierne til kontoen. Det er ikke svært og med lidt læsning på området er du hurtigt i gang. Hvis du gerne vil give en gave der bliver ved med at give, så overvej at give aktier. Det er en god gave til studenten der er på vej ud i den store verden og er på vej til at blive voksen.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!