Studentergilde

Sådan holder du et studentergilde

Et studentergilde er en fantastisk måde at fejre, at man har overstået en vigtig periode i sit liv. Det er også en tid, studenten højst sandsynligt aldrig vil glemme. Det skal fejres med maner.

Det betyder også, at man som forældre eller student skal gøre sig klar på, hvilket slags studentergilde man gerne vil holde. Planlægningen kan fylde rigtig meget.

Vi har derfor gjort det let og kommer her med nogle tips til, hvordan du holder et succesfuldt studentergilde.

Invitationer – men til hvem?

Der er mange forskellige traditioner for, hvem der er inviteret til et studentergilde. Det kan være kun for klassen og studentens forældre. Det kan også blive en større begivenhed, hvor man inviterer fjerne familiemedlemmer, studentens venner, forældrenes venner og selv naboerne.

Den bedste idé er først og fremmest at tale med studenten selv om, hvem de godt kunne tænke sig at se til deres studentergilde.

Når det kommer til invitationen, har du mange muligheder. Det er dog godt at tilføje et personligt touch, såsom at skrive den inviteredes navn i hånden, selv hvis invitationen er lavet på computer.

Oppyntning til studentergilde – sort, rød eller blå?

Når man holder et studentergilde, plejer man at vælge pynt og dekoration, der matcher huens farve. Det vil ofte sige rød, blå eller sort. Du kan for eksempel vælge servietter, papirdug og andet pynt, der matcher i farven, men også er let at smide ud, når festen er ovre. Generelt kan studenten ikke overskue meget dagen derpå.

Gave til studenten – peger ind i fremtiden

Det er ofte kutyme at give en lille fysisk gave til studenten. Mange af dem vil også modtage pengegaver. Gaven er en lykønskelse for resultatet på deres hårde arbejde, men også noget, der skal pege ind i den fremtid.

Den studentergave kan være lækre accessories, en god bog eller, som i gamle dage, en fyldt pung. En moderne opdatering af den tradition er en Secrid kortholder, som er let at bære rundt og beskytter deres kreditkort fra småskrammer.

Find ideer til flere studentergaver her.

Ordentlig mad – der lægger en god bund i maven

Et godt studentergilde kræver også god mad. Studenterne har som regel været på vogntur og andre fester i løbet af ugen, så ofte er der ikke det store overskud til at lave mad i selve huset. De fleste er også ganske trætte og har indtaget noget alkohol henover ugen.

Derfor anbefaler vi, at I bestiller mad udefra. I kunne for eksempel bestille take-out og spise en burger fra Yoburger. Det er en populær ret, de fleste kan spise, som ligger en god bund i maven, så studenten har noget at køre på, når de skal være vært for familie og venner. Har man ikke lyst til rødt kød, kan man også spise en kyllingeburger.

… Men husk oprydningen

Når man holder studentergilde, er det let at glemme oprydningen.

Chancerne for jovial feststemning og udskejelser er høj. Det betyder også, at glas kommer til at spilde, mad kommer til at svine og når festen er ovre, bliver I efterladt med en del rod og skrald. Derfor skal du huske at have alle rengøringseffekter, du skal bruge, inden studentergildet skyder i gang. Køb som minimum nogle ekstra klude, så du kan tage det værste, inden det er størknet eller har plettet dugen. Husk at oprydningen ofte plejer dog at trække tænder ud og kræve mere energi ud af studenten, end man lige forventer. Det er vigtigt at huske, at alt fra den afsluttende eksamen, dimissionen, vognturen og studentergilde ofte ligger lige klods op ad hinanden. De er ofte trætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + seven =