Kvinde der holder en gave

Sådan vælger du den rigtige gave til studenten

Hvis du er inviteret til studentergilde, er det vigtigt, at du vælger en god gave. Her er det oplagt at tage højde for studentens interesser og ønsker, men også i vedkommendes situation i livet.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige studentergave.

En studentergave må gerne være praktisk

Gode studentergaver behøver ikke at være noget glamourøst eller eksklusivt. Det kan sagtens være en gave, som er både nyttig og praktisk. Det kan eksempelvis være en ny computer eller penge, som han eller hun kan bruge på praktiske ting. Faktisk er det ofte penge, som den studerende har allermest brug for.

Herudover kan studentergaven også være noget, som hjælper studenten med at komme i gang med den næste fase i livet. Det kan eksempelvis være et kursus eller lignende. Hvis ikke den studerende skal videre i erhvervslivet eller på en uddannelse med det samme, kan du også forære vedkommende en rejse.

Det er dog en dyr gave, og derfor bør du gå sammen med flere, hvis du vælger at forære en rejse i gave. Du kan også forære ham eller hende en rejse, som du selv tager med på, hvis du har råd til det. På den måde kan I sammen skabe en række gode minder, som med garanti vil falde i god jord hos studenten.

Overvej den studerende interesser

Det er en god idé at overveje, hvilke interesser modtageren har, når du skal finde en studentergave. Det kan eksempelvis være en bog, et musikinstrument, et kamera, eller lignende, hvis modtageren er interesseret i litteratur, musik eller fotografi, men det er i princippet kun fantasien, som sætter grænserne.

Herudover kan det være en god idé at forære den studerende en gave, som giver den mulighed for at nyde livet en smule, inden de starter på job eller på en ny uddannelse. En oplevelse er derfor også en god studentergave. Det kan være en rejse, billetter til en koncert eller noget helt tredje, som falder i modtagerens smag.

Det er altid fornuftigt at tænke på modtagerens personlighed, når du vælger en studentergave. Det bør være en gave, der passer til modtagerens livsstil eller interesser, men sørg også for at sætte et budget, før du går i gang med at lede efter en gave. På den måde får du nemmere ved at finde en, som matcher det prisleje, du har råd til.

Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!