Ung mand på løbebånd

Gode gaver til studenten der træner

Mange studenter træner for at få et afbræk fra deres verden af bøger, karakterer og studier. Deres økonomi er ofte stram, for SU’en skal række langt. Der er ikke altid plads til selvforkælelse. En god studentergave kunne være et kosttilskud, som giver studenten mulighed for at optimere træningen.

Er den student, du skal give en gave, seriøs om sin træning i fitnesscentret og anden sport, så er det en kærkommen gaveidé at give et kosttilskud. Det viser studenten, at du respekterer den seriøse tilgang til træningen.

Find lige præcis det kosttilskud, som passer til netop den slags træning, studenten udfører. Du kan bl.a. få hjælp til at finde det rigtige kosttilskud ved at besøge suplab.dk.

Kosttilskud overordnet set

Det er rigtig populært at tage kosttilskud. I en travl hverdag for studenten er det hurtigt at tage et måltid med på vejen. Og når træningen skal give resultater, så er det en rigtig god hjælp som supplement til en sund og varieret kost. Sammenlagt kan de to ting virkelig skabe resultater med at få bygget en sund og veltrænet krop op.

Der er rigtig mange forskellige slags kosttilskud at få. Nogle af dem ser du her:

  • BCAA – opbygning af musklerne
  • Proteinpulver – ekstra proteiner
  • Kreatin – et ekstra lager af energi
  • Magnesium – til stærke knogler

BCAA

BCAA er en forkortelse af branched-chain amino acids. Det er kort sagt det stof, der bygger musklerne op.

BCAA forbedrer muskelstyrken og giver mere udholdenhed. BCAA er også med til at forebygge muskelvævsskader samt fjerne ømhed i musklerne efter intens intervaltræning.

Dog anbefales det først at starte med BCAA som kosttilskud, når studenten allerede har fået en god rytme og harmoni mellem sin træning og sin kost.

Proteinpulver

Proteinpulver er godt til at genopbygge musklerne efter træningen. En sund kost indeholder mange proteiner, men det er godt med proteinpulveret som tilskud ved f.eks. vægttab, da det giver en større fornemmelse af mæthed.

Proteinpulveret skal dog tages hen over hele dagen, ikke kun efter træningen.

Kreatin

Kreatin er en aminosyre, som vi danner naturligt i kroppen ved at spise meget fisk og rødt kød. Dog er det ikke altid, vi får nok af det, og så er det godt at tage kreatin som kosttilskud.

Kreatinen er kroppens ekstra lager af energi. Det øger præstationen i en kort og intensiv træning.

Kreatin virker ved at binde vand til musklerne, så musklerne bliver større.

Magnesium

Magnesium styrker også knoglerne i kroppen. Magnesium er et vitamin, som er godt imod træthed og udmattelse og som forbedrer det mentale helbred.

Er studenten f.eks. en ivrig løber, så er det godt at have fyldt sine depoter af magnesium op. For er det en varm sommerdag, så er det med et indtag af magnesium nemmere og hurtigere at køle musklerne ned.

Er du blevet inspireret til at finde på flere gode gaveidéer til studenten, så dyk ned i mange flere muligheder her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

46 + = fifty five